Orakel ‘Sparren’
SlideshowImage object SlideshowImage object
SlideshowImage object SlideshowImage object
SlideshowImage object SlideshowImage object
SlideshowImage object SlideshowImage object
SlideshowImage object SlideshowImage object

Agenda

Masterclass Koen Gonnissen

13-02-2020
13 februari

Thema: (Samen)werken met een nieuwe generatie...
Koen Gonnissen leerde het trainersvak in meer dan 10 jaar gedurende de begeleiding van topsport atleten (vooral mannen en tennissers). Als coach van het Belgische Davis Cup-team bereikte hij de kwartfinale en het jaar daarna de halve finale van de World Group. 
Na zijn internationale sportcarrière specialiseerde hij zich sinds eind 1998 in training en coaching van bedrijven, teams en individuen, managers en leidinggevenden. Een gedeelte van zijn tijd blijft hij werken met topsporters als mental coach. In 2010 werkte hij mee aan de come-back van Kim Clijsters, als 'tennis spelende moeder', en hielp hij mee met het creëren van een Dream Team rond Kim. In 2011 werkte hij samen met de wielerploegen Omega Pharma Lotto (Philippe Gilbert, Andre Greipl..) aan de filosofie "Riding as One".
Gedurende zijn transitie naar het bedrijfsleven schreef hij samen met Alain Goudsmet het boek "The corporate Athlete", waarin zij de interessante parallellen beschrijven tussen sport en het bedrijfsleven. In de topsport leer je 1 ding: efficiënt energiebeheer is de enige manier om hoge duurzame prestaties te kunnen leveren. In de zakelijke wereld is het niet anders! "Je energie beheren, en niet alleen uw tijd!"
Koen werkt op individueel en op teamniveau. De werkelijkheid toont aan dat het een grote uitdaging voor de meeste managers is om een ​​team op te bouwen uit een groep van individuen. Met behulp van een combinatie van academische modellen en praktische voorbeelden en cases uit de sportwereld is het voor hem een uitdaging om teams te stimuleren om uit hun comfort zone te komen en een interne motivatie te vinden om naar een betere samenwerking en efficiëntere prestaties te komen. "Werkt u in een droom team? '
Als coach / trainer en executive coach strekt Koen zich het potentieel aan van een persoon via een beter inzicht in het persoonlijke talent, sociale intelligentie, een beter begrip van team dynamiek en het werken aan "brug" capaciteiten. Hij onderstreept een specifiek belang bij de innerlijke fysiologie van het menselijk potentieel onder druk en is gespecialiseerd in change management en interpersoonlijke effectiviteit.

Studiereis 2020

01-04-2020
01 april

We gaan op ontdekkingstocht in het Noorse Bergen.Tijdens deze reis naar Noorwegen kom je terecht in een land dat voor een kwart wordt bedekt door bossen - de rest bestaat uit bergen, rivieren en meren.
Bergen, de stad tussen de zeven bergen, is de tweede grote stad van Noorwegen en ligt aan de westkust van Noorwegen. Vanuit deze stad brengen we zeker een bezoek aan de spectaculaire fjorden en ervaren we waarom Noorwegen een van de meest duurzame landen ter wereld is. 

Studiereis Tel Aviv

03-04-2019
03 april

Bestemming: Tel Aviv-Jeruzalem
Samen met begeleider Pim van den Berg (jaja…) gaan we weer een bijzondere studiereis maken:
Tel Aviv is het moderne gezicht van Israël, een brutaal , zelfbewust centrum van handel en eigentijdse cultuur.
De stad waar High Tech en Food Tech het vernieuwende en vooruitstrevende karakter bepalen in een ‘meltpot’ van alle culturen ter wereld,.  Met als gemeenschappelijk kenmerk het Jodendom. 
Er wordt wel eens gezegd dat het echte Silicon Valley in Israël ligt.
De invloeden van eetculturen uit de hele wereld en de beperkingen van het leven in een woestijnrijke omgeving bepalen dat Tel Aviv momenteel één van de meest aantrekkelijke foodsteden van de wereld is. 24 uur per dag staan culinaire gangmakers voor je klaar. Streetfood is overal, zeer creatief en van hoge kwaliteit. Tel Aviv is een vegan Mekka.
Natuurlijk bezoeken we supermarkten en we worden ontvangen op het hoofdkantoor van Strauss Elite, de grootste voedingsmiddelenfabrikant van Israël, onder andere erg groot in koffie (www.strauss-group.com/about-us) 
We horen over cultuur en geschiedenis van Israël, over de handelsgeest en over The Kitchen, een initiatief voor start -ups binnen de food die de wereld van het eten in de toekomst onderzoeken. We verkennen Tel Aviv met haar talloze culinaire identiteiten. Een paradijs van inzichten die het leven zo verrijken. Want leven gaat vaak om food. In Tel Aviv 365 dagen per jaar. De hele dag door.
In Jeruzalem gaan we de 3000 jaar Oude stad verkennen. Een onvergetelijke ervaring aan indrukken. Emoties en verwondering bepalen je herinneringswaarde. 
Iets om nooit meer te vergeten….