Orakel ‘Sparren’
SlideshowImage object SlideshowImage object
SlideshowImage object SlideshowImage object
SlideshowImage object SlideshowImage object
SlideshowImage object SlideshowImage object
SlideshowImage object SlideshowImage object

Agenda

Masterclass Koen Gonnissen

13-02-2020
13 februari

Thema: (Samen)werken met een nieuwe generatie...
Koen Gonnissen leerde het trainersvak in meer dan 10 jaar gedurende de begeleiding van topsport atleten (vooral mannen en tennissers). Als coach van het Belgische Davis Cup-team bereikte hij de kwartfinale en het jaar daarna de halve finale van de World Group. 
Na zijn internationale sportcarrière specialiseerde hij zich sinds eind 1998 in training en coaching van bedrijven, teams en individuen, managers en leidinggevenden. Een gedeelte van zijn tijd blijft hij werken met topsporters als mental coach. In 2010 werkte hij mee aan de come-back van Kim Clijsters, als 'tennis spelende moeder', en hielp hij mee met het creëren van een Dream Team rond Kim. In 2011 werkte hij samen met de wielerploegen Omega Pharma Lotto (Philippe Gilbert, Andre Greipl..) aan de filosofie "Riding as One".
Gedurende zijn transitie naar het bedrijfsleven schreef hij samen met Alain Goudsmet het boek "The corporate Athlete", waarin zij de interessante parallellen beschrijven tussen sport en het bedrijfsleven. In de topsport leer je 1 ding: efficiënt energiebeheer is de enige manier om hoge duurzame prestaties te kunnen leveren. In de zakelijke wereld is het niet anders! "Je energie beheren, en niet alleen uw tijd!"
Koen werkt op individueel en op teamniveau. De werkelijkheid toont aan dat het een grote uitdaging voor de meeste managers is om een ​​team op te bouwen uit een groep van individuen. Met behulp van een combinatie van academische modellen en praktische voorbeelden en cases uit de sportwereld is het voor hem een uitdaging om teams te stimuleren om uit hun comfort zone te komen en een interne motivatie te vinden om naar een betere samenwerking en efficiëntere prestaties te komen. "Werkt u in een droom team? '
Als coach / trainer en executive coach strekt Koen zich het potentieel aan van een persoon via een beter inzicht in het persoonlijke talent, sociale intelligentie, een beter begrip van team dynamiek en het werken aan "brug" capaciteiten. Hij onderstreept een specifiek belang bij de innerlijke fysiologie van het menselijk potentieel onder druk en is gespecialiseerd in change management en interpersoonlijke effectiviteit.

Studiereis 2020

01-04-2020
01 april

We gaan op ontdekkingstocht in het Noorse Bergen.Tijdens deze reis naar Noorwegen kom je terecht in een land dat voor een kwart wordt bedekt door bossen - de rest bestaat uit bergen, rivieren en meren.
Bergen, de stad tussen de zeven bergen, is de tweede grote stad van Noorwegen en ligt aan de westkust van Noorwegen. Vanuit deze stad brengen we zeker een bezoek aan de spectaculaire fjorden en ervaren we waarom Noorwegen een van de meest duurzame landen ter wereld is. 

Studiereis Tallinn-Helsinki

12-09-2018
12 september

Het Orakel brengt ons in september naar Talinn en Helsinki!
Onze begeleider Pim van den Berg (jaja…) heeft een al voorreis gemaakt en geeft ons onderstaande mee:
‘Estand is één van de meest bijzondere geheimen van Europa. Een verborgen parel. Een land aan de kwetsbare grens met Rusland met  1.3 miljoen mensen.
Wij stappen met elkaar in de meest bijzondere Middeleeuwse stad die Europa kent.  Anton Pieck’s inspiratie ligt hier overal op straat. Tegelijkertijd is de Estlandse samenleving digitaal de meest geavanceerde van de wereld. Het land kent het grootste aantal start ups per capita van Europa. Skype, TransferWise, GrabCAD zijn allemaal change breakers die in Estland zijn ontstaan. Van alles wat de overheid aan dienstverlening ontwikkelt, gaat 99% online. Innovatie en kennisoverdracht begint hier al in de wieg.
Na aankomst starten wij in de slaapkamergemeenschap van Lasmamea. Een buitenwijk van Talinn met een stedenbouwkundige “grid” waardoor wij van verbazing van onze busstoel zullen vallen. Megasupers in een afwisselend beeld van een enclave waar de 120.000 inwoners vooral Russisch spreken. Zowel de Nederlandse Ambassade als de Chief Technology Officer van Estland zullen ons in het Parlementsgebouw van de prachtige binnenstad verwelkomen. Zonder das… Deze zijn overigens nu druk bezig met de voorbereidingen voor het Staatsbezoek van Willem en Maxima  in Juni.
Binnen de vestingmuren vergapen wij ons aan de schoonheid van de ambachtelijke details en de culinaire spitsvondigheden. Op de fiets verkennen wij Food en binnenstedelijke vernieuwing. We zien de mooiste viswinkel die ik ooit in de wereld heb mogen ontdekken. Wij lunchen tijdens een 2-uur durende boottocht naar Helsinki met een snelheid van 40 km per uur.
Aangekomen in Helsinki maken wij kennis met een andere ingetogen parel van bijzonderheid. Helsinki. De noordelijkste miljoenen metropool van de wereld. De stad zelf heeft 650.000 inwoners. De basis van Stockmann. Een giga-warenhuis met een bijzondere foodafdeling. 
Overdekte markten met een aanbod waardoor je moeilijk je geldbuidel in je zak kunt laten zitten.. Een fietstocht door het DNA van de stad en een rondleiding door een bijzonder  winkelcentrum gerund door Marcel Kokkeel ( ex-Ahold) en nu CEO van Citycon. Een ontwikkelaar van grootschalige centra, foodanchored,  Giga-Supers met de meest vreemde concurrentieverhouding die de wereld kent.
Abattoirs, architectuur, aardappelen en nog veel meer voordat wij met inspirerende indrukken weer huiswaarts vliegen.’
Vluchttijden: 
Wo 12 September vertrek 10:20 uur Schiphol, aankomst Tallinn om 13:40 uur
Vrij 14 September vertrek 18:10 uur Helsinki, aankomst Schiphol 19:45 uur