Orakel ‘Sparren’
SlideshowImage object SlideshowImage object
SlideshowImage object SlideshowImage object
SlideshowImage object SlideshowImage object
SlideshowImage object SlideshowImage object
SlideshowImage object SlideshowImage object

Agenda

Masterclass Koen Gonnissen

13-02-2020
13 februari

Thema: (Samen)werken met een nieuwe generatie...
Koen Gonnissen leerde het trainersvak in meer dan 10 jaar gedurende de begeleiding van topsport atleten (vooral mannen en tennissers). Als coach van het Belgische Davis Cup-team bereikte hij de kwartfinale en het jaar daarna de halve finale van de World Group. 
Na zijn internationale sportcarrière specialiseerde hij zich sinds eind 1998 in training en coaching van bedrijven, teams en individuen, managers en leidinggevenden. Een gedeelte van zijn tijd blijft hij werken met topsporters als mental coach. In 2010 werkte hij mee aan de come-back van Kim Clijsters, als 'tennis spelende moeder', en hielp hij mee met het creëren van een Dream Team rond Kim. In 2011 werkte hij samen met de wielerploegen Omega Pharma Lotto (Philippe Gilbert, Andre Greipl..) aan de filosofie "Riding as One".
Gedurende zijn transitie naar het bedrijfsleven schreef hij samen met Alain Goudsmet het boek "The corporate Athlete", waarin zij de interessante parallellen beschrijven tussen sport en het bedrijfsleven. In de topsport leer je 1 ding: efficiënt energiebeheer is de enige manier om hoge duurzame prestaties te kunnen leveren. In de zakelijke wereld is het niet anders! "Je energie beheren, en niet alleen uw tijd!"
Koen werkt op individueel en op teamniveau. De werkelijkheid toont aan dat het een grote uitdaging voor de meeste managers is om een ​​team op te bouwen uit een groep van individuen. Met behulp van een combinatie van academische modellen en praktische voorbeelden en cases uit de sportwereld is het voor hem een uitdaging om teams te stimuleren om uit hun comfort zone te komen en een interne motivatie te vinden om naar een betere samenwerking en efficiëntere prestaties te komen. "Werkt u in een droom team? '
Als coach / trainer en executive coach strekt Koen zich het potentieel aan van een persoon via een beter inzicht in het persoonlijke talent, sociale intelligentie, een beter begrip van team dynamiek en het werken aan "brug" capaciteiten. Hij onderstreept een specifiek belang bij de innerlijke fysiologie van het menselijk potentieel onder druk en is gespecialiseerd in change management en interpersoonlijke effectiviteit.

Studiereis 2020

01-04-2020
01 april

We gaan op ontdekkingstocht in het Noorse Bergen.Tijdens deze reis naar Noorwegen kom je terecht in een land dat voor een kwart wordt bedekt door bossen - de rest bestaat uit bergen, rivieren en meren.
Bergen, de stad tussen de zeven bergen, is de tweede grote stad van Noorwegen en ligt aan de westkust van Noorwegen. Vanuit deze stad brengen we zeker een bezoek aan de spectaculaire fjorden en ervaren we waarom Noorwegen een van de meest duurzame landen ter wereld is. 

Studiereis Bilbao-San Sebastian

13-09-2017
13 september

Op de drempel van Spanje liggen de goudgele stranden en groene heuvels van Baskenland. De grootste kleurexplosies vind je echter op je bord. Van piepkleine pintxos tot smakelijke sterrendiners.  Bilbao en San Sebastiaan zijn plekken met de hoogste dichtheid aan sterrenrestaurants van de wereld. Baskenland telt maar liefst 40 sterrenrestaurasnts. Dit gebied is de bakermat van de schoonheid van eten. En drinken. Noem het gewoon maar een culinair paradijs met waanzinnige vergezichten en prachtige kusten. Een typisch gastronomisch fenomeen in de straten van San Sebastian  is de pintxo (spreek uit: pin-tjo). Pintxos zijn verleidelijke hapjes die de hele dag en avond staan uitgestald op de togen van de verschillende bars en de passant verleidelijk toelachen. Natuurlijk mag een pinxto tour in ons programma dan ook niet ontbreken. Hoe gaat dit in zijn werk? Bestel een biertje of wijntje bij de barman. Wijs wat pintxos aan die staan uitgestald op de toog (of de menukaart). Gooi na het eten de servet zonder te knipperen als een prop op de vloer (“De bar is voor het eten, amigo”). En sjok door naar de volgende bar. En de volgende. Net zo lang tot je  geen patata meer kunt zeggen. De aandacht die besteed wordt aan pinxtos, een soort magische éénhapscracker, vormt een belangrijk onderdeel van onze ontdekkingsreis naar wat aandacht doet bij foodbeleving.   Het is niet alleen eten wat de klok slaat in Baskenland. Ook drinken kent zo zijn tradities. Want zowel txakoli (een frisse, sprankelende witte wijn) als cider (gemaakt van de vele appels op het Baskische platteland) maken deel uit van de Baskische culinaire cultuur.
Fietsen, verkennen, verrassen en verbazen rond food. Niet alleen out-of-home, maar ook de traditionele retail komt aan bod. En een  bezoek aan de plaatselijke markt is ook een echte  sensatie. Krakend verse vis, de mooiste wijnen, hammen en overal de frisse geur van net geplukte kruiden en groenten.  En natuurlijk een bezoek aan één van de meest bijzondere musea van de wereld, het door Frank Gehry ontworpen Gugenheim. Door dit museum is Bilbao een belangrijke bestemming  geworden. Als je Baskenland bezoekt, mag een geschiedenisles over deze regio, het Baskische conflict en dit trotse volk niet ontbreken. Zo leren we wat deze bestemming zo bijzonder maakt. We sluiten de trip af met een bezoek aan een txakoli wijngaard. Waar we natuurlijk gaan proven… Oh ja. Neem een zwembroek mee. Of een surfboard. De kustlijn van San Sebastiaan is onovertroffen.