Orakel ‘Sparren’
SlideshowImage object SlideshowImage object
SlideshowImage object SlideshowImage object
SlideshowImage object SlideshowImage object
SlideshowImage object SlideshowImage object
SlideshowImage object SlideshowImage object

Agenda

Masterclass Koen Gonnissen

13-02-2020
13 februari

Thema: (Samen)werken met een nieuwe generatie...
Koen Gonnissen leerde het trainersvak in meer dan 10 jaar gedurende de begeleiding van topsport atleten (vooral mannen en tennissers). Als coach van het Belgische Davis Cup-team bereikte hij de kwartfinale en het jaar daarna de halve finale van de World Group. 
Na zijn internationale sportcarrière specialiseerde hij zich sinds eind 1998 in training en coaching van bedrijven, teams en individuen, managers en leidinggevenden. Een gedeelte van zijn tijd blijft hij werken met topsporters als mental coach. In 2010 werkte hij mee aan de come-back van Kim Clijsters, als 'tennis spelende moeder', en hielp hij mee met het creëren van een Dream Team rond Kim. In 2011 werkte hij samen met de wielerploegen Omega Pharma Lotto (Philippe Gilbert, Andre Greipl..) aan de filosofie "Riding as One".
Gedurende zijn transitie naar het bedrijfsleven schreef hij samen met Alain Goudsmet het boek "The corporate Athlete", waarin zij de interessante parallellen beschrijven tussen sport en het bedrijfsleven. In de topsport leer je 1 ding: efficiënt energiebeheer is de enige manier om hoge duurzame prestaties te kunnen leveren. In de zakelijke wereld is het niet anders! "Je energie beheren, en niet alleen uw tijd!"
Koen werkt op individueel en op teamniveau. De werkelijkheid toont aan dat het een grote uitdaging voor de meeste managers is om een ​​team op te bouwen uit een groep van individuen. Met behulp van een combinatie van academische modellen en praktische voorbeelden en cases uit de sportwereld is het voor hem een uitdaging om teams te stimuleren om uit hun comfort zone te komen en een interne motivatie te vinden om naar een betere samenwerking en efficiëntere prestaties te komen. "Werkt u in een droom team? '
Als coach / trainer en executive coach strekt Koen zich het potentieel aan van een persoon via een beter inzicht in het persoonlijke talent, sociale intelligentie, een beter begrip van team dynamiek en het werken aan "brug" capaciteiten. Hij onderstreept een specifiek belang bij de innerlijke fysiologie van het menselijk potentieel onder druk en is gespecialiseerd in change management en interpersoonlijke effectiviteit.

Studiereis 2020

01-04-2020
01 april

We gaan op ontdekkingstocht in het Noorse Bergen.Tijdens deze reis naar Noorwegen kom je terecht in een land dat voor een kwart wordt bedekt door bossen - de rest bestaat uit bergen, rivieren en meren.
Bergen, de stad tussen de zeven bergen, is de tweede grote stad van Noorwegen en ligt aan de westkust van Noorwegen. Vanuit deze stad brengen we zeker een bezoek aan de spectaculaire fjorden en ervaren we waarom Noorwegen een van de meest duurzame landen ter wereld is. 

Studiereis Genève-Annecy

12-10-2016
12 oktober

Van 12 tot en met 14 oktober we met Orakel naar Genève, weer onder leiding van Pim van den Berg. Water, bergen en prachtige uitzichten brengen ons naar de verschillende foodformules die Genève verrijken. Migros is het beschermde gezicht van de Zwitserse retail. Voornamelijk Eigen Merken zonder alcohol en tabak. We bezoeken Manor, een warenhuis met de hoogste Omzet/M² van Europa. Dominantie en overtuigingskracht gaan hier hand in hand. En uiteraard Globus als warenhuis met een up scale format waar je de vingers bij aflikt. Warenhuizen, leren we hier, kunnen niet zonder een inspirerend food aanbod. Coop, Aligro en Denner staan uiteraard ook op ons lijstje.
Ook  gaan we naar Annecy in Frankrijk. We ervaren de prachtige historische structuur van een stad, oogstrelend gelegen aan het meer van Annecy. Franse formules die hier een bezoek waard zijn:  Centre Leclerq, Carrefour, Intermarché, Casino en Géant. En, verrassend leuk: Grand Frais. Grand Frais brengt 5 verschillende specialismes onder één dak: een groenten- en fruithandelaar, een kruidenier, een slager, een visboer en een melkboer. Het bedrijf levert elke dag de beste producten tegen een goede marktprijs.

Het wordt 3 dagen optimaal genieten en proeven van 2 culturen. We nodigen je van harte uit met ons mee te gaan. De vluchttijden zijn als volgt (onder voorbehoud): 12 oktober om 09.40 uur heen en 14 oktober om 15.55 uur weer op Schiphol.