Orakel ‘Sparren’
SlideshowImage object SlideshowImage object
SlideshowImage object SlideshowImage object
SlideshowImage object SlideshowImage object
SlideshowImage object SlideshowImage object
SlideshowImage object SlideshowImage object

Agenda

Masterclass Koen Gonnissen

13-02-2020
13 februari

Thema: (Samen)werken met een nieuwe generatie...
Koen Gonnissen leerde het trainersvak in meer dan 10 jaar gedurende de begeleiding van topsport atleten (vooral mannen en tennissers). Als coach van het Belgische Davis Cup-team bereikte hij de kwartfinale en het jaar daarna de halve finale van de World Group. 
Na zijn internationale sportcarrière specialiseerde hij zich sinds eind 1998 in training en coaching van bedrijven, teams en individuen, managers en leidinggevenden. Een gedeelte van zijn tijd blijft hij werken met topsporters als mental coach. In 2010 werkte hij mee aan de come-back van Kim Clijsters, als 'tennis spelende moeder', en hielp hij mee met het creëren van een Dream Team rond Kim. In 2011 werkte hij samen met de wielerploegen Omega Pharma Lotto (Philippe Gilbert, Andre Greipl..) aan de filosofie "Riding as One".
Gedurende zijn transitie naar het bedrijfsleven schreef hij samen met Alain Goudsmet het boek "The corporate Athlete", waarin zij de interessante parallellen beschrijven tussen sport en het bedrijfsleven. In de topsport leer je 1 ding: efficiënt energiebeheer is de enige manier om hoge duurzame prestaties te kunnen leveren. In de zakelijke wereld is het niet anders! "Je energie beheren, en niet alleen uw tijd!"
Koen werkt op individueel en op teamniveau. De werkelijkheid toont aan dat het een grote uitdaging voor de meeste managers is om een ​​team op te bouwen uit een groep van individuen. Met behulp van een combinatie van academische modellen en praktische voorbeelden en cases uit de sportwereld is het voor hem een uitdaging om teams te stimuleren om uit hun comfort zone te komen en een interne motivatie te vinden om naar een betere samenwerking en efficiëntere prestaties te komen. "Werkt u in een droom team? '
Als coach / trainer en executive coach strekt Koen zich het potentieel aan van een persoon via een beter inzicht in het persoonlijke talent, sociale intelligentie, een beter begrip van team dynamiek en het werken aan "brug" capaciteiten. Hij onderstreept een specifiek belang bij de innerlijke fysiologie van het menselijk potentieel onder druk en is gespecialiseerd in change management en interpersoonlijke effectiviteit.

Studiereis 2020

01-04-2020
01 april

We gaan op ontdekkingstocht in het Noorse Bergen.Tijdens deze reis naar Noorwegen kom je terecht in een land dat voor een kwart wordt bedekt door bossen - de rest bestaat uit bergen, rivieren en meren.
Bergen, de stad tussen de zeven bergen, is de tweede grote stad van Noorwegen en ligt aan de westkust van Noorwegen. Vanuit deze stad brengen we zeker een bezoek aan de spectaculaire fjorden en ervaren we waarom Noorwegen een van de meest duurzame landen ter wereld is. 

Fietstrendtour Eindhoven

09-06-2016
09 juni

WAAR
Eindhoven, de bakermat voor design, 
⦁    inspiratie voor food specialisten

    
WAT
Deze dag staat in het teken van creativiteit en verniewing.
We beginnen op Strijp S en laten je de ontwikkeling van dit terrein zien, waar vroeger de Philips fabrieken stonden. 

HOE
We gaan diverse locaties in Eindhoven bezoeken, die niet al te ver bij elkaar vandaan liggen. Daarom kiezen we voor een fiets! Een zeer traditioneel vervoermiddel, dat ooit een indrukwekkend design was. Maar nu nog steeds op eigen beweging ouwerwets wordt voortbewogen. 

De begeleiding van de dag is in handen van Zuzanna Skalska, een trendprofessional en bewoonster van Eindhoven. Zij geeft trendlezingen en zit o.a. in de board van de Dutch Design Week. Ze vertelt ons over wat je ziet, welke ontwikkeling daar achter zit, en weet het ook in een toekomstig perspectief te plaatsen. Zij trapt af tijdens de lunch met haar eigen  trendverhaal.

           

HET PROGRAMMA
11.30 uur 
Welkom bij Keukenconfessies in het Klokgebouw. Hier gebruiken we een lunch en vertelt Zuzanna Skalska een trendverhaal. 
Adres: Klokgebouw 127.

De vierde verdieping van het Klokgebouw is sinds 2002 de thuisbasis van Keukenconfessies. Het bedrijf van Kok Maarten Lockefeer waarbij hij  samenwerkt met zelfstandig Fooddesigner Franke Elshout (www.frankeelshout.nl).
In een van de voormalige Philipsfabrieken op het Strijp-S terrein, bevindt zich een grote sfeervolle keuken en een immense aangrenzende ruimte, waarbinnen het industriële karakter nog altijd voelbaar is.
Dit podium voor vernieuwende, food gerelateerde projecten geeft een geheel nieuwe en eigentijdse functie aan wat ooit een machinewerkplaats was.

13.30 
Fietsen oppakken, we fietsen om er in te komen, slechts 500 meter naar de overkant om daar een aantal projecten te bekijken op Strijp S:
⦁    Loften: een woonproject 
⦁    Een bezoek aan diverse locaties, waarbij we een keuze maken uit diverse Conceptstores op het terrein, Yksi en Caffee Allee, Radio Royal.
⦁    Het Veemgebouw, Vershal Het Veem

15.45
We fietsen verder naar Piet Hein Eek. 
Eén van de weinige gebouwen die blijft staan op Strijp R is het RK-complex: ooit de keramische werkplaats van Philips. Daar werden onderdelen voor radio's en televisies gemaakt. Het uit de jaren vijftig van de vorige eeuw daterende gebouw is nu onderkomen van de internationaal befaamde ontwerper Piet Hein Eek.
 

“De sloophouten kast uit 1990 was mijn reactie op de heersende hang naar perfectie. Ik wilde laten zien dat producten die niet perfect zijn, toch aan onze gevoelens van esthetiek en functionaliteit kunnen voldoen. Ook wilde ik een product ontwerpen dat met beperkte middelen te maken was, middelen die voor handen waren. De combinatie van ongewoon materiaalgebruik en minder gebruikelijke, maar eenvoudige, productieprocessen is een rode draad door het werk geworden.”

Piet Hein Eek verzorgt zelf de rondleiding op zijn eigen thuisbasis.
Adres: Halve Maanstraat 30.

17.00 uur
We springen weer op de fiets en gaan richting het centrum. We maken een tussenstop bij Stadsbrouwerij Eindhoven. Sinds een jaar gevestigd in de oude Schellens textiel fabriek. We krijgen een korte uitleg en proeven een paar lokale bieren. 
Adres: Vestdijjk 208

17.45 uur
We fietsen nog een stukje verder naar de Kazerne. Een tentoonstellingsruimte waar altijd inspirerende exposities plaatsvinden. Wij gaan hier kijken, eten en drinken. 

  
“ discover a really cool place for culture, dinner and drinks in downtown Eindhoven.”
Adres: Paradijslaan 8


20.30 uur
We fietsen gezamenlijk terug naar het begin punt op Strijp S, waar we de fietsen in leveren en bij de bar van het Blue Collar hotel voor de liefhebbers een laatste afzakker pakken. 
Adres: Naast parkeergarage op Philitelaan, zijkant van het Klokgebouw