Orakel ‘Sparren’
SlideshowImage object SlideshowImage object
SlideshowImage object SlideshowImage object
SlideshowImage object SlideshowImage object
SlideshowImage object SlideshowImage object
SlideshowImage object SlideshowImage object

Agenda

Studiereis Tel Aviv

03-04-2019
03 april

Bestemming: Tel Aviv-Jeruzalem
Samen met begeleider Pim van den Berg (jaja…) gaan we weer een bijzondere studiereis maken:
Tel Aviv is het moderne gezicht van Israël, een brutaal , zelfbewust centrum van handel en eigentijdse cultuur.
De stad waar High Tech en Food Tech het vernieuwende en vooruitstrevende karakter bepalen in een ‘meltpot’ van alle culturen ter wereld,.  Met als gemeenschappelijk kenmerk het Jodendom. 
Er wordt wel eens gezegd dat het echte Silicon Valley in Israël ligt.
De invloeden van eetculturen uit de hele wereld en de beperkingen van het leven in een woestijnrijke omgeving bepalen dat Tel Aviv momenteel één van de meest aantrekkelijke foodsteden van de wereld is. 24 uur per dag staan culinaire gangmakers voor je klaar. Streetfood is overal, zeer creatief en van hoge kwaliteit. Tel Aviv is een vegan Mekka.
Natuurlijk bezoeken we supermarkten en we worden ontvangen op het hoofdkantoor van Strauss Elite, de grootste voedingsmiddelenfabrikant van Israël, onder andere erg groot in koffie (www.strauss-group.com/about-us) 
We horen over cultuur en geschiedenis van Israël, over de handelsgeest en over The Kitchen, een initiatief voor start -ups binnen de food die de wereld van het eten in de toekomst onderzoeken. We verkennen Tel Aviv met haar talloze culinaire identiteiten. Een paradijs van inzichten die het leven zo verrijken. Want leven gaat vaak om food. In Tel Aviv 365 dagen per jaar. De hele dag door.
In Jeruzalem gaan we de 3000 jaar Oude stad verkennen. Een onvergetelijke ervaring aan indrukken. Emoties en verwondering bepalen je herinneringswaarde. 
Iets om nooit meer te vergeten….
 

Raymond Mens

13-06-2019
13 juni

Als dertienjarig jongetje bleef Raymond Mens (1986) de hele nacht op om de uitslagen van de presidentsverkiezingen tussen Al Gore en George Bush te volgen. Verspilde moeite, bleek later. Omdat de uitslag in Florida too close to call was, duurde het nog weken voordat er bekend werd wie zich Amerika’s 43e president mocht noemen (spoiler alert: Bush).
Nog steeds volgt Raymond de Amerikaanse politiek op de voet. En omdat iedereen wel een dosis van dit politieke circus kan gebruiken, analyseert hij de ontwikkelingen als Amerikakenner. Bijvoorbeeld via twitter of in de media.
Raymond studeerde Journalistiek aan de Hogeschool van Utrecht en Internationale Betrekkingen aan de Universiteit van Amsterdam en de University of Virginia.